[:nl]23 juli was er een kinderactiviteit in het museum[:]

Er waren 13 kinderen. Het thema was: spelletjes van vroeger. Willy opende de ochtend met een: hartelijk welkom. Daarna heeft ze haar verhaaltje vertelt. Ook konden de kinderen in 2 groepjes naar de Touchscreen kijken/luisteren waar iets over het onderduiken werd verteld. Dan een heerlijk bekertje limonade. En dan is het tijd om aan het werk te gaan: ze gaan het ouderwetse molenspel maken en daarna spelen. Dit spel mogen de kinderen mee naar huis nemen. (getekend spelbord, spelregels en een serie knopen waar je het spel mee speelt).
Uitgespeeld binnen? Dan naar buiten. Hier mochten ze kiezen. De meiden gingen direct naar het hinkelblok terwijl de jongens bezig gingen met het klaarmaken van de blikken voor bliklopen. Gaten in de blikken timmeren, touw erdoor trekken en dan: lopen maar. Er waren nog stelten, kaatsballen en een ouderwetse hoepel. Met dit warme weer is het natuurlijk heerlijk om ook nog een waterspel te doen in de vorm van: flessen gevuld met water omgooien met een tennisbal, een spel wat ze in tweetallen speelden. Te zien zijn: natte koppen… want het water werd ook rijkelijk over het hoofd gegoten. Dan klinkt er een stem: Binnenkomen, we gaan eten. Als afsluiting krijgen ze heerlijke bolletjes met knakworst ( met mosterd of majo of ketchup) en een bekertje chocolademelk. Nadat de maaltijd was afgelopen ging men weer naar huis.