Opening nieuwe tentoonstelling Onderduikersmuseum De Duikelaar

Vrijdag 10 mei werd de nieuwe tentoonstelling ‘Gezocht.  Het verzet van Johannes en Marinus Post’ in Onderduikersmuseum de Duikelaar officieel geopend. De belangstelling was groot. Aanwezig waren o.a. wethouder Giethoorn en kinderen en kleinkinderen van Johannes, Marinus en Henk Post. Drs. Hovingh, auteur van ‘Johannes Post, exponent van het verzet’, hield een boeiende inleiding over de mens achter de held.
De tentoonstelling is een aanwinst voor het jonge museum. Velen waren onder de indruk van de inhoud en presentatie van de tentoonstelling. ‘Mooi, ontroerend en interessant’ schreef één van de aanwezigen in het gastenboek.

Rotary Hoogeveen de Wolden gaf uitdrukking aan haar waardering voor het museum door overhandiging van een cheque ter waarde van € 500,-. Dat was een aangename verrassing, de voorzitter van het Onderduikersmuseum heeft de cheque namens het museum in dank aanvaard.

De nieuwe tentoonstelling is vanaf 11 mei te bezichtigen.    

Geef een reactie